20 oktober 2022

Verenigingscafé's November 2022

Een parade van bijeenkomsten door onze provincie voor vrijwilligersbesturen van amateurkunstverenigingen, musea en erfgoedorganisaties.

In de maand november organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een reeks kennis- en netwerkbijeenkomsten voor erfgoed- en amateurkunstverenigingen door de provincie. De spits wordt afgebeten met maar liefst drie bijeenkomsten in Cultuurregio Noord-Limburg.

Teaserbeeld 2 gemiddeld

Verenigingscafés - Meer grip op de toekomst

Kamp jij als vereniging met een tekort aan leden, bestuursleden, vrijwilligers of deelnemers? Wil je jouw vereniging en aanbod onder de loep nemen, jouw doelgroep beter leren kennen en weten wat je kunt doen om leden en vrijwilligers te werven en binden aan je vereniging? Of wil je (een nieuwe groep) deelnemers werven voor jouw activiteiten? Bezoek dan in november 2022 één van de vijf Verenigingscafés die het Huis voor de Kunsten Limburg verspreid over de provincie organiseert voor amateurkunst- en erfgoedorganisaties.

Samen Slim Deelnemers Werven

Onder de noemer ‘Meer grip op de toekomst’ worden deze regionale bijeenkomsten georganiseerd waarbij je kennismaakt en aan de slag gaat met de methodiek ‘Samen Slim Deelnemers Werven’. De methodiek leert je hoe je het aanbod van jouw vereniging beter kunt afstemmen op de behoefte van je (potentiële) deelnemers. Ook leer je hoe je meer of nieuwe doelgroepen aan je kunt binden.

Programma Verenigingscafés november 2022

Er staan drie regionale Verenigingscafés en één online bijeenkomst op de planning. Daarnaast is er een Museumcafé, specifiek voor medewerkers, vrijwilligers of bestuursleden van een museum of collectiebeherende instelling.

Verenigingscafé regio Noord-Limburg
Datum: zaterdag 5 november 2022, 09.30-12.00 uur.
Locatie: De Bibliotheek Venlo.

Verenigingscafé regio Midden-Limburg
Datum: zaterdag 12 november 2022, 09.30-12.00 uur.
Locatie: Bibliocenter Weert.

Museumcafé
Datum: woensdag 16 november 2022, 10.00-13.00 uur.
Locatie: Huis voor de Kunsten Limburg, Ondernemersplein Limburg, Roermond.

Verenigingscafé regio Zuid-Limburg
Datum: zaterdag 19 november 2022, 09.30-12.00 uur.
Locatie: Erfgoedcentrum De Domijnen, Sittard.

Online Verenigingscafé
Datum: dinsdag 22 november 2022, 19.30-21.00 uur.

Kaart Limburg Verenigingscafés november 2022


Ben je verhinderd op de datum van het Verenigingscafé bij jou in de buurt? Meld je dan gerust aan voor een bijeenkomst in een andere regio of de online bijeenkomst. Deelname is gratis.

Voor meer informatie kijk op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg.