15 december

Vacature programmaregisseur Cultuurregio Noord-Limburg

Sluitingsdatum: 9 januari 2023

Dertien gemeenten in de regio Noord- en Midden-Limburg werken als Cultuurregio Noord-Limburg aan het versterken van de zichtbaarheid, het productie­klimaat en de (talent)ontwikkeling van het rijke culturele aanbod in de regio.

‘Werken aan cultuur vanuit het Noord-Limburgse DNA: enthousiast en initiatiefrijk’

Om het team te versterken zijn wij op zoek naar een:
Programmaregisseur m/v/x
20 uur/week

Als programmaregisseur ben jij de verbindende schakel tussen de dertien gemeenten in dit werkgebied en het culturele veld en geef je uitvoering aan het meerjarenplan 2021-2024. Dat doe je in opdracht van die samenwerkende gemeenten en in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Werkterrein

Cultuurregio Noord-Limburg werkt aan een sterke regionale culturele infrastructuur voor makers en mogelijkmakers. Een cultuurregio met een eigenzinnig en onderscheidend profiel binnen de provincie Limburg met landelijke erkenning, Euregionale uitstraling en aantrekkingskracht. Een cultuurregio die bloeit! De Cultuurregio Noord-Limburg zet in op de professionalisering van talent. Middelen worden ingezet om makers de ruimte te geven zich te ontwikkelen vanuit de DIY-mentaliteit die de regio eigen is. Met het meerjarenplan zetten we extra in op de programmatische ontwikkeling van drie kansrijke regionale disciplines: popmuziek, film en urban culture.

Meer informatie over Cultuurregio Noord-Limburg via:

Wat wordt er van je verwacht?

  • Je geeft uitvoering aan de programma’s uit het meerjarenplan ‘Cultuurregio Noord-Limburg 2021-2024’ door samenwerkingen te stimuleren in het culturele veld in samenwerking met de culturele partners binnen, maar ook buiten de regio.
  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, het registreren van projectaanvragen en je beheert het budget aan de hand van de begroting.
  • Je bent onderdeel van de kerngroep die alle gemeenten vertegenwoordigt, monitort de voortgang en communiceert met de werkgroep. Hiermee vervul je een echte spilfunctie!
  • Je kan klankborden met de adviseurs van het Huis voor de Kunsten Limburg en programmalijnen koppelen aan bestaande kennis en kunde.
  • Daarnaast creëer je samen met het culturele veld het eigen(zinnige) en krachtige verhaal van deze regio en draagt dit mee uit. Je vervult een belangrijke rol om de zichtbaarheid van de cultuur in de regio te vergroten en te laten zien waar we trots op zijn.
  • Je draagt zorg voor de afstemming met de Stedelijke Cultuurregio Zuid in de opmaat naar één cultuurregio Limburg.

Wat bieden wij?

Een unieke samenwerking en dynamisch veld met veel ontwikkelkansen. Voor deze functie geldt een aanstelling op basis van 20 uur per week, met kans op uitbreiding naar 24 uur. De werkdagen zijn in onderling overleg. Deze functie wordt ingedeeld in functieschaal 9 van de CAO Sociaal Werk. Je werkplek is bij het Huis voor de Kunsten Limburg: hét kenniscentrum dat ondersteuning biedt aan amateurkunst, erfgoed en de professionele kunsten. Invulling van de vacature op zzp-basis is ook mogelijk. Wij volgen de Fair Practice Code.

Interesse?

We kijken uit naar jouw motivatie en CV. Stuur deze vóór dinsdag 10 januari 2023 naar Nancy Sanders (medewerker organisatie & secretariaat, Huis voor de Kunsten Limburg) via nancysanders@hklimburg.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 19 januari 2023. De tweede gesprekken op woensdag 25 januari 2023.

Heb je vragen? Neem contact op met Marij Theelen (beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling, Gemeente Venray) via marij.theelen@venray.nl of 0478 523 372.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

www.hklimburg.nl