14 juni 2021

The Known Artist van start

Startende beeldend kunstenaars uit de regio kunnen zich aanmelden voor een talentontwikkelingstraject door coaches en experts.


Veel in de regio gewortelde beeldend kunstenaars volgen hun kunstvakopleiding elders. Vervolgens is het vaak lastig om professioneel vaste voet aan de grond te krijgen in de eigen regio. Het is voor startende kunstenaars van groot belang om zicht te krijgen op hoe zij hun kunstenaarschap professioneel kunnen vormgeven. Dat is voor hun eigen ontwikkeling, maar ook voor de Limburgse en euregionale beeldende kunstsector, essentieel.


The Known Artist springt in dit gat en biedt startende, nog onbekende kunstenaars een platform om zichzelf te ontwikkelen. Met professionele ondersteuning door persoonlijke coaching en een divers groepstraject draagt The Known Artist bij aan het verkennen en creëren van professionele mogelijkheden in de (eu)regio. Dat doet The Known Artist samen met Limburgse en euregionale partners en ondersteunt door de Cultuurregio Noord-Limburg. Deze partners stellen hun kennis, netwerk en faciliteiten ter beschikking voor dit project. De behoefte om hier samen in op te trekken bestond al langer en krijgt in dit traject een meer structureel karakter. Gezamenlijk wordt gewerkt aan een vruchtbare voedingsbodem voor nieuw en aankomend talent.

Vijf deelnemers worden worden in deze eerste editie intensief begeleid in hun professionele ontwikkeling. In een periode van acht maanden vinden er verschillende werkbezoeken en workshops plaats, waarbij netwerk en werken vanuit het eigen kunstenaarschap centraal staan. Evenals coaching bij het realiseren van een eigen project en de totstandkoming van nieuw werk. Het traject wordt afgesloten met een eindmanifestatie in het Odapark te Venray waar de opbrengsten uit het traject zichtbaar worden gemaakt.

16449889635 f57bb4fe50 k

Meer weten of meedoen?

Wil jij als beeldend kunstenaar meer weten of deelnemen aan het traject? Alle info, voorwaarden en hoe aan te melden vind je op de website van het Huis voor de Kunsten Limburg.