28 maart 2024

Tekstverslaafd

Open podium voor taalliefhebbers

Tekstverslaafd

Open podium Tekstverslaafd is een open podium voor iedereen die zich, op welke manier dan ook, bezighoudt met taal. En met iedereen bedoelen ze ook écht iedereen. Iedereen mag er zijn en iedereen krijgt een podium. Ongeacht stijl, leeftijd, ervaring, afkomst, gender, moedertaal etc. Een podium waar met respect naar elkaar geluisterd wordt. De kernwoorden zijn inclusief, constructief en creatief.

De sfeer op de vier edities die er tot nu toe zijn geweest wordt door het publiek omschreven als ‘respectvol’, ‘magisch’ en ‘veilig’. En dat sluit precies aan bij onze visie voor het open podium: een veilige plek creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en ieder verhaal welkom is. Denk aan high fives tussen jonge rappers en oude poëten, sprekers die verhalen delen die ze nooit eerder hebben uitgesproken, transgenders die uitleggen wat het inhoudt wat het is om transgender te zijn en nog veel meer. Logisch gevolg hiervan is dat er meer onderling begrip ontstaat. Mensen die een oor delen in plaats van oordelen.

Op deze manier draagt Tekstverslaafd aan de ambitie van de Cultuurregio Noord Limburg om meer samenwerking te stimuleren en meer presentatieplekken te creëren in Noord Limburg. Tekstverslaafd heeft de ambitie om in 2024 15 edities te organiseren in verschillende steden in Noord Limburg. Samenwerkingspartners zijn al gevonden in Roermond, Venlo, Sittard en Weert en de eerste ‘pilot’ editie in Weert was een groot succes met meer dan 80 bezoekers in alle leeftijden.


Tekstverslaafd 7