23 december 2020

Eerste selectie Shoot Noord bekend

Niet één maar twee documentaire-projecten worden ondersteund en er volgt een extra kans voor fictie plannen.

Sony 1455032 1920

Shoot Noord! is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers uit Midden- en Noord-Limburg. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film.

Deze eerste call specifiek voor nieuwe makers uit Midden- en Noord-Limburg leverde 9 inzendingen op. In deze eerste ronde ondersteunt CineSud twee documentaire-projecten. Een externe commissie bestaande uit Rogier Kramer (producent, Dutch Mountain Film) en Jelle Nesna (regisseur en creatief producent, Rinkel Film) adviseerde over de inzendingen. Er zijn twee documentaire-projecten geselecteerd, één meer dan beoogd. De geselecteerde projecten en het juryrapport vind je op de website van CineSud.

Extra kans voor fictie plannen

De ingestuurde fictie-plannen waren volgens de commissie en CineSud nog niet ver genoeg in hun ontwikkeling en/of kwaliteit. Daarom verlengt CineSud de call en wordt er tevens extra coaching aangeboden in het voortraject. Inzendingen kunnen nu tot en met 15 januari ingestuurd worden. Dit kunnen zowel nieuwe inzendingen zijn als geupdate projectplannen van eerder ingestuurde ideeën. Eind januari volgt een Writers Room-coaching voor maximaal vijf kansrijke ideeën, waarna de makers nog twee weken krijgen om hun plannen verder te ontwikkelen/updaten. Uiterlijk eind februari wordt vervolgens het geselecteerde fictie-project bekend gemaakt.