02 juni 2022

Open Call 'Ode aan de Grens'

Makers, grijp je kans voor een plek in het programma van het Limburg Festival op 26 augustus. Dien uiterlijk 12 juni je plan in voor een nieuwe of bestaande productie.

In navolging van het geslaagde evenement Ode aan de Maas geeft het Limburg Festival ook dit jaar makers weer de kans om een nieuwe productie/performance te maken. Eén van de ambities van het Limburg Festival is jonge makers een kans te geven binnen het werkveld. Daarnaast wil de organisatie graag langere samenwerkingen aangaan om de makers toekomstperspectief te bieden binnen het festival.


In 2022 staat de Grens centraal. Wat is voor jou een grens? De landsgrens? Of juist de grensoverschrijding? Wat zijn grenzen precies en hoe beïnvloeden ze je als persoon of team? Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan het project? Schrijf dan een kort maar krachtig plan. De maker blijft uiteraard eigendom van het gemaakte werk en mag de productie ook gebruiken op andere locaties indien mogelijk. Limburg Festival is op zoek naar makers en producenten die samen met het festival deze weg durven in te slaan.

Deadline voor het insturen van het plan voor de Open Call is zondag 12 juni 2022. Daarna worden de plannen beoordeeld en ontvang je uiterlijk 19 juni 2022 een reactie. Vervolgens wordt er een datum gepland om het project te bespreken. Op 26 augustus zullen de makers tijdens het Limburg Festival de voorstelling/productie tonen.

285306530 4984091735046930 5342268899842967860 n

Voor wie?

In deze open call roept het Limburg Festival makers die een speciale band hebben met Noord en Midden-Limburg op, om te komen met voorstellingen of performances voor ons project in het kader van ‘Ode aan de grens’. Heb jij een bestaand of nieuw concept dat past binnen dit thema of wil je dit gaan uitwerken? Neem dan snel contact op met het festival. In maximaal één A4 werk je uit wat je van plan bent en hoe je het precies voor je ziet. Wat je wilt gaan doen? Welke ervaring heb je? Welke eventuele partners wil je betrekken? Wat is het resultaat en hoe duurzaam is je productie?

Vergoeding en contact

Voor het uitbreiden/uitwerken van een bestaande performance: € 1250,-. Voor een nieuwe performance speciaal voor Ode aan de Grens:€ 2000,-. Bedragen zijn exclusief BTW en productionele (festival)kosten. Correspondentie en voorstellen kunnen per mail gericht worden aan: wouter@limburgfestival.nl.