25 mei

Open Call Destination Unknown

Ben jij een kunstenaar en tussen de 1 en 5 jaar geleden afgestudeerd en wil je resideren in een voormalige sigarenfabriek in Tegelen? Meld je dan aan voor Destination Unknown 2021.


Destination Unknown is een non-profit organisatie die jonge kunstenaars een werkperiode biedt in panden die tijdelijk leegstaan; wachtend op een nieuwe eigenaar of klaar voor de sloop. Kunstenaars worden uitgedaagd site-specifiek werk te ontwikkelen. Destination Unknown is een nomadische organisatie, wat betekent dat ze elk jaar op een andere locatie neerstrijkt. In 2021 zal de voormalige sigarenfabriek in Tegelen beschikbaar zijn om gedurende de maanden juli, augustus en september als werkplaats voor kunstenaars te dienen.

Voor deze periode is Destination Unknown met name op zoek naar kunstenaars die tussen de 1 en 5 jaar geleden zijn afgestudeerd. Kijk voor meer info en de voorwaarden voor aanmelding op destinationunknown.nu. Aanmelden kan tot 7 juni.

Gedurende de werkperiode zullen ook gastsprekers uitgenodigd worden voor lezingen en gesprekken met de kunstenaars. De periode wordt afgesloten met een tentoonstelling waar zowel bewoners uit de wijk als mensen uit de kunstwereld worden uitgenodigd.

Thumbnail 20210503 104106 jpg