06 april 2021

Ook fictieproject Shoot Noord! 2021 bekend

Na de eerder geselecteerde documentaires mag ook korte film Blauw van regisseur Nick Marlow rekenen op steun in het kader van Shoot Noord!


Nadat begin dit jaar twee documentaire-projecten werden ondersteund in het kader van Shoot Noord! 2021, is nu ook het fictie-project dat kan rekenen op begeleiding en financiële ondersteuning bekend. Na een extra ontwikkelronde werd Blauw van regisseur Nick Marlow uitgekozen voor het Shoot Noord!-traject van CineSud.

Shoot Noord!

Shoot Noord! is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers uit Midden- en Noord-Limburg. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film.

Deze eerste call specifiek voor nieuwe makers uit Midden- en Noord-Limburg leverde 9 inzendingen op. In deze eerste ronde ondersteunden CineSud en de Cultuurregio Noord-Limburg reeds twee documentaire-projecten: Het Verlangen van Peter (Kim de Bis) en Mama & Ik (Kendra Jacobs). Een uitvoerig gesprek met de makers en de verhalen achter de films is te zien in de CineSud Cinetalk. Voor het fictie-project werd de beslissing uitgesteld om de ingediende projecten extra tijd en coaching te geven in de scriptontwikkelingsfase. In het laatste weekend van maart werden deze sessies afgerond.

Blauw

De keuze voor het fictie-project is uiteindelijk gevallen op de korte film Blauw van regisseur Nick Marlow, producent Ron Claessens en scenarist Martijn Daamen. De film krijgt een coachingstraject aangeboden en een bijdrage van €8.000 in het productiebudget. Zowel Nick als Ron maken met deze film hun debuut in de (kort)speelfilmwereld.

Blauw