20 maart 2024

Noord-Limburg officieel erkend als cultuurregio

Cultuurregio Noord Limburg ook landelijk op de kaart

Noord Limburg officieel erkend als cultuurregio

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de regio Noord-Limburg officieel erkend als cultuurregio. Deze erkenning maakt de regio Noord-Limburg landelijk meer zichtbaar en legt een stevige basis onder de samenwerking op cultuur in de regio.

Om cultuur te versterken en te ontwikkelen bestaan er in Nederland verschillende cultuurregio’s. De Cultuurregio Noord-Limburg is een samenwerking van de gemeenten Beesel, Bergen, Echt- Susteren, Gennep, Horst aan de Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Roermond, Venlo, Venray en Weert, ondersteund door de Provincie Limburg. Samen met het culturele veld werken zij met aansprekende projecten aan het versterken van de zichtbaarheid, het productie-klimaat en de (talent)ontwikkeling van het rijke culturele aanbod in de regio. Dit onder andere om jonge makers voldoende te bieden om in deze regio te blijven of er terug te keren.

“Met deze landelijke erkenning komt een grote wens van de Cultuurregio uit. We zitten nu bestuurlijk en ambtelijk aan tafel bij het Ministerie om onze missie te delen en de financiële positie te versterken. En dat alles met als doel om de cultuur in deze mooie regio verder vorm te geven”, aldus Wim de Schryver, wethouder gemeente Venray en voorzitter Cultuurregio Limburg-Noord.

Meer info

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de persdesk van de gemeente Venray via persdesk@venray.nl of tel: 06 – 18 29 62 82.