10 november 2021

Nieuws uit de Proeftuin Popmuziek

Bekijk de video van de eindshowcase Proeftuin Popsport en help mee in de zoektocht naar muzikale verhalen.

Met een uitverkochte eindshowcase kwam er een einde aan Popsport Proeftuin: hét coachingsprogramma voor jonge artiesten uit de Cultuurregio Noord-Limburg. De proeftuin bood voor de jonge deelnemers een programma op maat met individuele begeleiding, fotoshoot, gezamenlijke workshopdagen en de getoonde showcase. Popsport coaches zijn professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en worden begeleid en opgeleid in het coachen van jong talent. Popsport Proeftuin richtte zich specifiek op het inzetten van muziekindustrie professionals uit de regio. Zo werd het lokale netwerk van de deelnemers, coaches en betrokken organisaties versterkt. Daartoe wil Popsport Proeftuin samenwerken met verschillende muzieklocaties uit de regio als locatie voor programmaonderdelen.

Bouw mee aan de “Proeftuin Poptempel route”

De Proeftuin Popmuziek bouwt op verschillende manieren aan het versterken van de popcultuur in de regio. Een ander initiatief rijgt de roemruchte plekken die een rol speelden in de popgeschiedenis aan elkaar en daar is jou hulp bij nodig.


Weet jij een toffe plek in Noord-Limburg, die een muzikaal tintje heeft? Denk bijvoorbeeld aan een podium, een platenzaak, het huis van een bekende celebrity, en zijn deze te koppelen aan muzikanten? Stuur dan jouw verhaal/bericht naar karin@popinlimburg.nl met daarin:

  • Locatie waar het bordje mag komen? (adres)
  • Wat de historie is van deze locatie?
  • Welke muzikant is aan de locatie te koppelen? (met eventueel contactgegevens van artiest en biografie)
  • Eventuele afbeelding/logo van locatie en muzikant
  • Video, audio en social media linkjes van locatie en muzikant

De locaties worden voorzien van een QR-code die verwijst naar het verhaal én muziek over de bijzondere popgeschiedenis van de plek. Samen vormen de uiteindelijk meer dan 50 locaties een bijzondere route door de regio. Kijk voor meer informatie op de website van de Proeftuin Popmuziek.

Poptempel