07 december 2023

Nieuwe Helden

multidiscplinair talentontwikkelingsproject

Nieuwe Helden

Nieuwe Helden is binnen de Cultuurregio Noord Limburg een broedplek voor jong talent. Dit project biedt jongeren tussen de 12 en 23 jaar de kans om hun creatieve skills te ontwikkelen. Ze geven de jongeren een podium om hun eigen verhaal te vertellen doormiddel van o.a. dans, theater, muziek en po√ęzie, ondersteund door getalenteerde coaches uit de regio.

De projecten vinden plaats in Venlo, Roermond, Weert en Heerlen en worden voor de basisedities lokaal ondersteunt. De Cultuurregio Noord Limburg draagt bij aan de vervolgedities die de steden en de regio met elkaar verbindt. Dit doet Nieuwe Helden door 4 producties gericht op de deelnemers die toe zijn aan een volgende stap. Een interdisciplinaire theatervoorstelling vanuit Venlo, een film vanuit Weert, een documentaire, podiumproductie en expositie vanuit Roermond en een podiumproductie over de geschiedenis van hip hop in Limburg vanuit Heerlen.

Het project gaat uit van de kracht van community en stelt de deelnemer en hun ambities centraal. Er wordt samengewerkt met een groot aantal culturele professionals en instellingen en het project kent een sterke groei in deelnemers in alle steden en vanuit de dorpen rondom deze steden.

Meer info: www.nieuweheldennextlevel.nl

Nh045 1024x683