23 april 2021

Kijk terug: Veerkracht!

Bekijk de achtste aflevering van de online talkshow 'Lust for life' over bijzondere regionale initiatieven op het raakvlak van cultuur en positieve gezondheid.


De online talkshow Lust for Life is een twaalfdelige zoektocht naar de raakvlakken van positieve gezondheid en cultuur in het noorden van Limburg. Gezondste Regio 2025 gaat samen met Cultuurimpuls Venlo en de Cultuurregio Noord-Limburg op zoek naar de onontdekte parels en inspirerende regionale initiatieven op het snijvlak van gezondheid en cultuur.

Hoe kan kunst en cultuur bijdragen aan beter worden, of weer de kracht vinden om verder te gaan? Op 20 april 2021 stonden regionale voorbeelden centraal van de kracht van kunst en cultuur. Live vanuit DOK6, het culturele centrum van de gemeente Peel & Maas.

Aan tafel twee lokale initiatieven uit de gemeente die het afgelopen jaar bijzonder zwaar te verduren kreeg in de Corona-crisis. Hoe pak je samen de draad weer op na zo’n zware tijd? Wilma Delissen en Dick Holthuis vertelden over Veerkracht Peel & Maas. Bart Nelissen en Anneke Joosten gingen in op Maak samen d'n daag en de verbindende kracht van muziek.

In de tweede helft van de uitzending was er aandacht voor een inspirerend regionaal initiatief: de Buitenste Binnentuin op de afdeling oncologie in VieCuri. Paul Nijhuis en Saskia van de Wiel gingen in gesprek over dit bijzondere voorbeeld van hoe groen, natuur en kunst troostend kan zijn en steun kan bieden op moeilijke momenten.

LF Lpm1