05 juli 2021

Grote regionale impact Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Het fonds is tijdelijk uitgeput, maar van de vijfenvijftig aanvragen uit de regio werd bijna de helft gehonoreerd. Dat betekent een belangrijke impuls voor cultuurmakers in barre tijden.


Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is bedoeld voor professionele makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in de provincie. Het door de Cultuurregio Noord-Limburg ondersteunde fonds is vanaf donderdag 24 juni gesloten. Een, hopen de initiatiefnemers, tijdelijke maatregel omdat het budget is uitgeput. De sluiting geeft aanleiding om de balans op te maken in de regio.

Voor cultuurmakers van nu met de oplossingen van morgen

Vijfenvijftig aanvragen werden er gedaan vanuit het noorden van Limburg, waarvan bijna de helft werd gehonoreerd. Popmuziek is sterk vertegenwoordigd en krijgt een stevige impuls, met bijdragen voor negen projecten waaronder een muzikale wandeling door de regio en spannende, nieuwe releases. Een van hen, singer-songwriter Vincent van Reen, vertelde onlangs over zijn 'muzikale wandelingen' in Het Voorprogramma.

Steun was er ook voor innovatieve projecten op het gebied van beeldende kunst, dans, theater en film. Het helpt makers zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden. Zo werkt theatermaker Yentl Evers samen met een scenarist, muzikanten en een camera- en audiotechnicus aan de crossmediale productie Film Groep 8. De ontwikkeling en voortgang is te volgen via een eigen Facebook pagina. Animators Tim Alards en Pepijn van Essen kunnen dankzij de bijdrage hun eerste korte, maatschappijkritische animatiefilm Bleh realiseren.

Foto: Eileen Bosch, Scenarist Film Groep8!

171844118 127345259443301 8323669935340719566 n