23 januari 2024

FLUJAS collectief

Overdracht Creatives Café

Creatives Café

Om antwoord te geven aan de behoefte van makers om elkaar te ontmoeten en te netwerken is het concept ‘Creatives Café’ ontwikkeld. Het Creatives Café bracht creatievelingen samen om te vieren, te inspireren en geïnspireerd te worden. Een moment om met gelijkgezinden even over iets anders te praten, een beetje lol te hebben en te socializen. Naast gezelligheid bood het de kans om te netwerken, je idee te delen met anderen of geïnspireerd te raken door gastsprekers en andere makers. Een vrijdagmiddagborrel voor bazen zonder baas.

Het Creatives Café bleek de perfecte plek om op een Bottom up manier achter concrete vragen, behoeften en wensen uit het veld te komen en om direct verbindingen te leggen. Verbindingen die mogelijk leidde tot een aanvraag bij de cultuurregio, maar vaak ook zonder onze hulp leidde tot verassende samenwerkingen. Daarnaast bood het de kans om samen met het creatieve veld op een innovatieve manier invulling te geven aan de ambities van de Cultuurregio Noord Limburg.

In 2023 hebben er 5 edities plaatsgevonden met per editie gemiddeld 50 bezoekers. Bij elke editie hebben we gezocht naar een inspirerende locatie in een van de steden van Noord Limburg zoals Theater de Huiskamer in Weert, Theater de Garage in Venlo en de Weerstand in Roermond.

Overdracht naar de makers

In 2024 is het de ambitie om in totaal 6 Creative Cafés te organiseren. Waar de programmaregisseur in 2023 de organisatie nog op zich nam zal dit in 2023 overgedragen worden naar het makers collectief ‘FLUJAS’. Dit is een bottom-up, artist-run en multidisciplinair initiatief dat zich inzet voor de professionele kunstenaars in Noord-Limburg. Zij gaan aan de slag om op basis van de wensen en behoeften van de makers een boeiend programma van bijeenkomsten, workshops, lezingen en creatieve denktanks te ontwikkelen. Daarnaast bieden ze een podium om voor makers om hun werk te laten zien.

www.flujascollectief.com

Creative cafe weert 05