30 maart 2022

Fair Practice Tour Roermond

Kunst en cultuur verdient een eerlijk tarief. Ga 19 mei in de ECI Cultuurfabriek in gesprek over dé gedragscode voor werken en ondernemen in de kunst, cultuur en creatieve sector.


Aandacht en waardering voor het belang van kunst en de kunstenaar, vertaald naar een eerlijk tarief. Dat is in een notendop wat het kunstproject 'De Fair Practice Code: het visitekaartje voor de creatieve sector' van beeldend kunstenaar Natascha Waeyen beoogt. Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert in samenwerking met initiatiefneemster Waeyen een tour rondom dit project, die op verschillende plekken in onze provincie zal neerstrijken.

In deze tour draait het om het toepassen van de Fair Practice Code in de Limburgse cultuurpraktijk. De Fair Practice Code is dé gedragscode voor de kunsten, cultuur en creatieve sector en beoogt een toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Fair Practice Tour Roermond

Op donderdag 19 mei strijkt het project 'de Fair Practice Code: het visitekaartje van de creatieve sector' om van 17.15 - 19.00 uur neer in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. De tour creëert bewustwording over de Fair Practice Code, dé gedragscode voor werken en ondernemen in de kunst, cultuur en creatieve sector. Daar hoort ook een eerlijk tarief bij voor kunstenaars. Zowel beleidsmakers, (culturele) opdrachtgevers en kunstenaars zelf worden uitgedaagd en aangespoord om de code ook daadwerkelijk in de praktijk te gaan toepassen, en tijdens de tour hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden

Wil je mee luisteren én praten over de Fair Practice Code en het programma bijwonen? Meld je dan hieronder uiterlijk tot 16 mei 2022 aan via de website van het Huis voor de Kunsten Limburg.

Kaartje 014 Clemence Maassen kleiner