12 oktober 2022

Fair Practice Code Tour regio Noord-Limburg

Op donderdag 20 oktober strijkt de Fair Practice Code Tour neer in regio Noord-Limburg in Museum van Bommel van Dam.

Aandacht en waardering voor het belang van kunst en de kunstenaar, vertaald naar een eerlijk tarief. Dat is in een notendop wat het kunstproject 'De Fair Practice Code: het visitekaartje voor de creatieve sector' van beeldend kunstenaar Natascha Waeyen beoogt. Het Huis voor de Kunsten Limburg organiseert in samenwerking met initiatiefneemster Waeyen een tour rondom dit project. In deze tour draait het om het toepassen van de Fair Practice Code in de Limburgse cultuurpraktijk. De Fair Practice Code is dé gedragscode voor de kunsten, cultuur en creatieve sector en beoogt een toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Fair Practice Code Tour regio Noord-Limburg

Op donderdag 20 oktober strijkt de Fair Practice Code Tour neer in regio Noord-Limburg in Museum van Bommel van Dam (Keulsepoort 1, 5911 BX Venlo). De tour creëert bewustwording over de Fair Practice Code, dé gedragscode voor werken en ondernemen in de kunst, cultuur en creatieve sector. Daar hoort ook een eerlijk tarief bij voor kunstenaars. Beleidsmakers, (culturele) opdrachtgevers en kunstenaars worden uitgedaagd en aangespoord om de code ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Na een paneldiscussie over de Fair Practice Code wordt de expositie 'Voor een visitekaartje op de eerste rij' geopend.

Aanmelden

Wil je mee luisteren én praten over de Fair Practice Code en het programma bijwonen? Meld je dan aan via de website van het Huis voor de Kunsten Limburg. Dat kan nog tot en met maandag 17 oktober 2022. Je vindt hier tevens meer informatie over het project en het programma.

Kaartje Annet van Dijck foto Elfi Brouwers

Visitekaartje: Annet van Dijck, fotografie Elfi Brouwers.