24 januari 2022

De Nieuwe Golf

Onlangs afgestudeerd aan een creatieve opleiding? Drie Venlose instellingen bieden je een niet te missen kans voor een droomstart in de regio.


Museum van Bommel van Dam, Poppodium Grenswerk en Filmtheater de Nieuwe Scène lanceren in maart 2022 een nieuw, jaarlijks terugkerend samenwerkingsproject: de Nieuwe Golf. Voor de periode van één maand nodigen de drie culturele instellingen onlangs afgestudeerden van verschillende afstudeerrichtingen uit om samen te werken aan een publieksprogramma op verschillende locaties in Venlo. De instellingen willen middels dit project bijdragen aan talentontwikkeling en het culturele productieklimaat in de regio, werkgelegenheid voor startende makers creëren en daarnaast elkaars publiek interesseren voor een andere kunstvorm.

Een unieke kans

Afgestudeerden van hoofdzakelijk muziek-, film- of beeldende kunst gerelateerde opleidingen in Nederland mogen zich aanmelden, op voorwaarde dat ze afkomstig uit en/of woonachtig in de Cultuurregio Noord-Limburg zijn en maximaal één jaar geleden zijn afgestudeerd. Daarnaast staan de podia ook open voor andere disciplines, zoals dans en theater. Gedurende de maand maart krijgen de starters een eigen werkruimte op de zolderverdieping van museum van Bommel van Dam tot hun beschikking. Hier werken ze samen aan een vernieuwend programma, een onalledaagse activiteit of een verrassende interventie in de eerste week van april. Ze worden uitgedaagd om iets te ontwikkelen waardoor óók mensen die niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen geprikkeld worden. Voor de recent afgestudeerden is dit een unieke kans om in een relatief korte periode hun professionele netwerk flink uit te breiden.

VBVD Duikbril

Call voor aanmeldingen

Wil jij als startende, creatieve professional in maart 2022 met vijf anderen samenwerken aan de ontwikkeling van een multidisciplinair publieksprogramma? Meld je dan uiterlijk 8 februari 2022 aan. Alle info en voorwaarden vind je op https://www.vanbommelvandam.nl...

Een jaarlijks terugkerend project

Deze editie zal fungeren als pilot om te kijken naar haalbaarheid en effect. De bedoeling is dat de Nieuwe Golf een jaarlijks terugkerend project gaat worden, waarbij ook andere culturele instellingen en partijen uit de binnenstad van Venlo worden betrokken.

Ondersteuning

Voor het deelnemen ontvangen alle makers een vergoeding. Daarnaast krijgt de groep ook een werkbudget tot haar beschikking. Dit project wordt ondersteund door Cultuurimpuls Venlo.