14 december

De Cultuurregio maakt mogelijk

In 2020 werden zeven regionale initiatieven ondersteund. Van breakdance tot slagwerk, van samenwerkende poppodia tot theater voor de zorg.

WDG05901

Breakin' Harmony | Foto: Weert de Gekste

De Cultuurregio Noord-Limburg ondersteunde in 2020 zeven kansrijke regionale initiatieven en ontwikkelingen. Dwars door de regio, dwars door de verschillende disciplines. Een overzicht van de oogst van de eerste periode ontwikkelen door te doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de regeling op de website van de gemeente Venray.

Proeftuin pop

Popmuziek zit stevig verankerd in het DNA van de regio. Poppodia en popinitiatieven in acht gemeenten slaan onder de vlag van Pop in Limburg de handen ineen in dit meerjaren ontwikkelplan voor de popsector in de regio. Als eerste cultuurregio kiest het noorden van Limburg voor pop als onderscheidende sector met veel potentieel in en voor de regio.

Shoot Noord!

CineSud zet in samenwerking met Cultuurregio Noord-Limburg twee speciale productie-trajecten op voor makers met goede filmideeën uit deze regio. Er is geld voor een korte fictiefilm en een korte documentaire. Met het initiatief wil CineSud extra kansen bieden aan filmtalent uit Midden- en Noord-Limburg en de mogelijke drempel die makers hier ervaren wegnemen. Shoot Noord!

20050173 1

'De waeg nao hoes' | Foto: Adriaan De Roode

De waeg nao hoes

Samen met live muziek van WANDER en jong danstalent uit de gehele regio maakte choreografe Sarah Soethoudt een dansvoorstelling door de natuur en een ode aan ons thuis: Noord-Limburg. Ruim 300 bezoekers woonden de voorstelling bij tijdens vier voorstellingsdagen op verschillende buitenlocaties in de regio.

CRAVIET

Samen theater bedenken en maken. Amateur en profs. Met een actueel maatschappelijk thema en met een grote diversiteit aan disciplines. Theatercollectief Craviet zoekt naar nieuwe maakvormen in tijden van teruglopende ledenaantallen en een groeiende behoefte aan los-vaste samenwerkingsverbanden.

Breakin’ Harmony

Een brug slaan tussen nieuw gecomponeerde muziek, klassiek slagwerkrepertoire, urban dans en de harmoniewereld. Dat is wat Breakin' Harmony beoogd. Breakdance mondt uit in ballet, harmonie wordt hiphoporkest en intieme slagwerkklanken evolueren tot energieke beats. Ofwel: Feest! Met dit project slaan we de brug naar de Proeftuin Dans: Right Now!

PFCMA2020 Masterclasses001col

Percussion Friends Online Chamber Music Academy | Foto: Claudia Hansen

Percussion Friends

Gerenommeerde slagwerkers Ramon Lormans en Vincent Houdijk helpen talent te groeien naar een mogelijke professionele carrière. Percussion Friends vestigde zich dit jaar blijvend in de regio en organiseerde een Online Academy voor slagwerkers vanuit de hele wereld.

Adem

Adem is een exclusieve theatervoorstelling voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers door een keurkorps van regionale makers. Een initiatief van Tanktheater om zorgverleners een onvergetelijke theaterervaring te bezorgen en de mensen van de cultuursector weer perspectief.