05 april 2022

Dag van de Cultuurmaker

Op maandag 23 mei 2022 vindt de eerste Nederlandse Dag van de Cultuurmaker plaats in Theater De Maaspoort in Venlo. Meld je aan voor een dag vol debat, inspiratie en leerzame workshops.


De Dag van de Cultuurmaker is er speciaal voor kunstenaars, dansers, theatermakers en muzikanten. Het verbinden van makers met elkaar en met de wereld staat centraal. De dag biedt een interactief programma vol debat, inspiratie en leerzame workshops in het teken van de professionalisering van de eigen beroepspraktijk.

Het programma richt zich in de ochtend specifiek op de beroepspraktijk van makers. De middag is breder toegankelijk voor cultuurprofessionals zoals producenten, projectmanagers, cultuurcoaches, opdrachtgevers, beleidsmedewerkers, (vak)docenten, programmeurs, etc. en biedt een inspirerend programma met presentaties, werksessies en artistieke intermezzo’s. Makers krijgen de kans om nieuwe verbindingen te leggen en hun netwerk te vergroten.

  • Vanaf 10.00 uur richt het ochtendprogramma zich exclusief op praktiserende kunstenaars, dansers, muzikanten, theatermakers enz.
  • Vanaf 13:30 verbreden we het programma naar cultuurprofessionals in de brede zin van het woord.
  • De Dag van de Cultuurmaker eindigt om 16.00 met een informele borrel.

Registratie geopend!

Wil je erbij zijn of heb je suggesties die bijdragen aan een waardevolle invulling van de dag? Kijk op dagvandecultuurmaker.nl en meld je direct aan.

Vanuit de kracht van samenwerking

De Dag van de Cultuurmaker is een initiatief van een groeiend netwerk van; Limburgse makers (met danser Sarah Soethoudt als aanjager), de learning community van Lokaal C, de praktijkgroep Cultuurimpuls Venlo, Museum van Bommel van Dam, Cultuurregio Noord-Limburg, Gemeente Venlo, Huis voor de Kunsten Limburg, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, de Venlose Cultuurcoaches, SamenScholing, Voor de Kunst, Kunstbende, Theater de Maaspoort en Kunstencentrum Venlo.

Dag van de cultuurregio