22 februari 2021

Cultuur Innovatie Fonds Limburg

Speciaal fonds gelanceerd voor Limburgse makers die actief zijn in de creatieve en culturele sector. Het fonds is bestemd voor makers die getroffen zijn door de COVID-19-crisis.


Vanaf 1 maart 2021 kunnen makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg een beroep doen op het Cultuur Innovatie Fonds Limburg. Makers kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het tijdelijke noodfonds is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg in samenwerking met een groot aantal partners, waaronder de Cultuurregio Noord-Limburg.

Makers vormen het cement van de cultuursector. De aanwas van nieuwe producties - essentieel voor een toekomstbestendig, bloeiend cultureel klimaat - dreigt als gevolg van de coronacrisis te stokken. De Cultuurregio Noord-Limburg blijft makers daarom in staat stellen om zich te ontwikkelen, concreet door €50.000 bij te dragen aan het Cultuur Innovatiefonds Limburg.

Poster CIFL DEF

Voor wie

Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is een tijdelijk noodfonds (open van 1 maart 2021 tot 1 december 2022 of zolang het budget toelaat). Het fonds is bestemd voor makers die getroffen zijn door de COVID-19-crisis maar niet in aanmerking komen voor de steunmaatregelen van de rijksoverheid. Zzp'ers, zoals regisseurs en acteurs, vormgevers, choreografen, dansers, urban arts professionals, musici maar ook designers, fotografen, architecten en beeldend kunstenaars: alle professionals die actief zijn in de Limburgse creatieve en culturele sector kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product.

'Voor cultuurmakers van nu met de oplossingen van morgen'

Het belangrijkste doel van het Cultuur Innovatie Fonds Limburg is de creativiteit, die volop aanwezig is in onze provincie, te behouden en makers (hernieuwd) in contact te brengen met het Limburgse publiek. Maar vooral ook wil het Cultuur Innovatie Fonds de grote beroepsgroep die in onze provincie voor bezieling, verwondering en experiment zorgen een boost geven om te blijven vernieuwen. Het Cultuur Innovatie Fonds Limburg stimuleert projecten die passen bij ‘het nieuwe NU’. Denk aan projecten die het publiek on- en offline kan beleven, speciaal werk voor bijzondere doelgroepen of design en productontwikkeling met duurzame en circulaire materialen.

Met dit fonds beogen alle partners dat de culturele infrastructuur van Limburg sterk blijft en dat makers door samenwerking met het bedrijfsleven nieuwe verbindingen leggen. Meer weten, een aanvraag doen of ook aansluiten als partner? Kijk op www.cibl.nl.