12 juli 2023

Creatives Café

Bijeenkomsten voor makers

Makersbijeenkomst Noord Limburg

De Cultuurregio Noord Limburg werkt samen met het culturele veld aan het versterken van de zichtbaarheid, het productieklimaat en de (talent)ontwikkeling van het rijke culture aanbod in de regio. We helpen talenten, van professional tot amateur, om zich verder te ontwikkelen en organisaties om zich beter te presenteren. We stimuleren culturele instellingen en cultuurmakers om meer samen op te trekken en op die manier aansprekende producties neer te zetten. Dit doen we bottom-up, op basis van concrete vragen, behoeften en wensen uit het veld.

Dit is te lezen op deze website, maar hoe doe je dat dan? En moeten wij als Cultuurregio zelf met het antwoord komen of maken we gebruik van het creatief vermogen van de makers uit onze regio? We kozen voor het laatste.

Het Creatives Café

Creativiteit wordt vaak geboren op informele plekken. Op plekken waar mensen bij elkaar komen en ideeën uit kunnen wisselen. Het bekende ‘idee op een bierviltje’. Maar deze plekken zijn helaas schaars.

Dit informele netwerk van creatievelingen is van groot belang voor de culturele infrastructuur in een regio. Maar ze vindt niet vanzelfsprekend verbinding met elkaar of met de formele instanties in de stad zoals de overheid, theaters, musea, cultuurcentra en poppodia. Ze leven in gescheiden werelden terwijl ze onderdeel zijn van hetzelfde cultuurecosysteem van de regio. Daarom zijn we gestart met het Creatives Café.

Het Creatives Cafe brengt creatievelingen samen om te vieren, te inspireren en geïnspireerd te worden. Een moment om met gelijkgezinden even over iets anders te praten, een beetje lol te hebben en te socializen. En we doen dat op inspirerende plekken in Noord Limburg.

Naast gezelligheid biedt het te de kans om te netwerken, je idee te delen met anderen of geïnspireerd te raken door gastsprekers of kennissessies. We willen de bezoekers uitdagen om mee te denken over de ambities van de Cultuurregio Noord-Limburg.

Het programma

Het programma wordt altijd bepaald door de bezoekers zelf, op basis van co-creatie. Niets moet, maar alles is mogelijk. En iedere editie doen we een andere stad in Noord Limburg aan. De eerste twee edities vonden plaats bij Theater de Huiskamer in Weert.

Volgende Creatives Café: 7 september – 17.00 tot 20.00 – theater Garage in Venlo

Je bent welkom! Meld je aan via chayene@wisearts.nl dan zorgen wij voor een hapje en een drankje.

Foto's: Johan Horst

WEB JH Divers 20230526 Weert DSC3556