21 november 2023

Breaking Kemp

Programma voor dans in Limburg

Breaking Kemp

Limburg telt op dit moment een groot aantal talentvolle breakers. Deze dansers zijn nationaal en internationaal actief. De eerste stappen binnen deze dansvorm worden snel gezet door het grote aantal workshops binnen het onderwijs, op dansscholen of middels een eerste kennismaking tijdens projecten als Nieuwe Helden. Daarnaast huisvest Limburg het IBE in Heerlen waar een keer per jaar de wereldtop aan dansers neerstrijkt in Heerlen.

Maar het ontbreekt aan een sterk programma voor de gevorderde danser. Veel dansers verlaten de provincie en trekken naar Eindhoven of de randstad om hun ontwikkeling voort te zetten. Dit geld ook voor deelname aan events en bijeenkomsten, deze vinden over heel de wereld plaats, behalve in Limburg. Om het talent in de regio te houden hebben kartrekkers uit de steden Weert, Roermond, Heerlen en Venlo de koppen bij elkaar gestoken en een programma ontwikkeld van bijeenkomsten, masterclasses en events dat talenten de nodige ondersteuning en begeleiding biedt om hun talent verder te ontwikkelen.

Resultaat is een provinciaal programma dat het hele jaar door bijdraagt aan een inclusievere en welvarende breakdance-community in Limburg waar alle dansers, ongeacht hun fase van ontwikkeling, de kans krijgen om te groeien en te bloeien.

Het project kent zowel lokaal, provinciaal, landelijk als internationaal een groot aantal samenwerkingspartners zoals The Notorious IBE, HFC Crew Heerlen, Kool Cult, Stardust Crew, e.a. De ambitie is ook uitgesproken om in de Euregio de steden Luik en Aken te betrekken bij dit initiatief.

The Notorious IBE 2022 2 3

IBE Heerlen - foto Heerlen mijn stad