20 oktober

Korte film 'Blauw' in productie

Met steun vanuit het ontwikkel- en productietraject Shoot Noord werken Nick Marlow en Ron Claessens aan hun eerste korte speelfilm. De productie is inmiddels in volle gang.


Met de film 'Blauw' willen Nick en Ron zich ontwikkelen als filmmakers. Ron op het gebied van het produceren van een korte fictiefilm en Nick als regisseur, met de focus op spelregie. "Waar we de laatste jaren binnen Studio WitZwart steeds meer hebben kunnen 'varen' op automatismen in de corporate films en muziekwereld, stappen we met dit project weer meer buiten onze comfortzone; en dat is juist de plek waar je je ontwikkelt. Naast dat we dus willen groeien als filmmakers (mede door het coachingstraject van CineSud, maar ook de samenwerking met de vele ervaren professionals), willen we ook een film maken die in Limburg nog nooit gemaakt is." 'Blauw' is een absurdistische comedy voorzien van de nodige visuele effecten. Het doel is het maken van een film die op het Limburgs Filmfestival of Avond van de Korte Film niet zou misstaan.

Whats App Image 2021 09 10 at 10 11 42

"Met dit project stappen we buiten onze comfortzone; en dat is juist de plek waar je je ontwikkelt."

Volg en steun

De makers zijn er alles aan gelegen om het project succesvol te maken. Mede door een crowdfunding-campagne hopen ze hun uiteindelijke doel te bereiken. Meer weten of bijdragen? Kijk op de Cinecrowd campagnepagina. Een steentje bijdragen kan tot en met 31 oktober. Voor een visueel inkijkje in de voortgang kijk je op het Instagram-account @blauwdefilm. Dagelijkse updates geven een uniek kijkje achter de schermen van het maakproces.

Shoot Noord!

Shoot Noord! is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers uit Midden- en Noord-Limburg. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject van CineSud op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film. In deze eerste ronde ondersteunden CineSud en de Cultuurregio Noord-Limburg twee documentaires en een korte speelfilm.